Æbleræs og Cittaslowdag ved Maritimt Center: Elsket tradition med ny kompagnon!

Kan et ræs med æbler hen over sundet og en dag i langsomt tempo med fokus på bæredygtig livsstil kombineres? Jada! I år slår Æbleræs og Cittaslowdagen sig sammen i et frugtbart fællesskab, og inviterer til en fantastisk dag med maritim kulturhistorie, masser af æbler, lokale produkter og gode smagsoplevelser i centrum.

Traditionen tro bliver de gamle smukke træskibe fra hele Øhavet læsset med æbler fredag aften i Troense, og lørdag d. 14. oktober om morgenen sejler de i samlet flok mod Svendborg, hvor de stævner ind og lægger an til æblesalg direkte fra skibssiderne ved den gamle Sejlskibsbro.

Æbler, talks, musik, boder og madlavning

Sammen skal vi fejre det bedste af lokalt kulturliv og bæredygtighed. Lørdag d. 14. oktober 2023 bliver Havnepladsen 2 (ud for Maritimt Pakhus) omdannet til centrum for Æbleræs og Cittaslowdag. Med overskriften ”Hvordan fremtidssikrer vi Fyns Frugthave?” vil der være talks om æbler og æbletraditioner, om æbleproducenter om økologi, om Co2 og hvad der rør sig i æbleverdenen, om salg med omtanke og snak om begrebet Cittaslow.

Børn og unge i alderen fra 8 – 15 år kan tilmelde sig og lave mad sammen med Kulinarisk Sydfyn. Der vil blive serveret dejlige smagsprøver på linsesuppe med citronmarinerede æbler og pandebrød, flutes med hønsesalat, æble og blegselleri – muslinger med æble og karry – røget makrelrillette med fennikel og æble og sidst men ikke mindst cremet æbledrik.

Gennem hele dagen vil der være musikalsk underholdning fra en lokal musiker og Carolinekoret, samt forskellige boder og muligheder for at købe mad og drikke.

Det bliver en uforglemmelig dag fyldt med æbleinspiration, underholdning og samfundssind! Kom forbi og tag en bid af æblerne – og en bid af det gode liv.

Vi ses til på Svendborg Havn, Havnepladsen 2, fra kl. 9.00 den 14. oktober 2023

Se på programmet på Maritimt Centers Facebook