Tak for i år! – Og rigtig glædelig jul!

Tak for i år Svendborg!

Året 2023 har været en mangfoldighed af begivenheder i vores skønne Svendborg. Med alt fra de store, spektakulære events til de små, intime oplevelser har vores by pulseret af liv og energi takket være alle de mange lokale arrangører.

Vi sætter stor pris på de utroligt mange forskellige arrangementer, der har spredt glæde i vores by. Det har været alt fra maritime eventyr til kulturelle perler, sportslige udfoldelser til musikalske fællesskaber – hvert arrangement har sin egen unikke charme, og både store og små begivenheder spiller en afgørende rolle i at gøre vores by levende og spændende.

Vi er meget glade for og stolte af gennem året at have været vidne til, hvordan lokale arrangører har en helt utrolig skabertrang og gåpåmod, og også at arrangørerne kan finde værdi i at samarbejde og skabe fælles events på tværs.

De mange events viser Svendborg fra sine bedste sider, både for vores gæster og vores egne borgere. Og de bringer Svendborg i rampelyset!

Nedslag i SvendborgEvents 2023

Årets mangfoldige begivenheder har naturligvis fyldt vores kontor med spændende opgaver. Vi er stolte over certificeringen som ‘Green Tourism Organization’, som vi fik i foråret, og har året igennem fortsat vores arbejde omkring bæredygtig turisme i Svendborg.
I 2023 overtog vi også udlejningen af Rundbuehallen, og har haft glæden af at implementere varmepumper takket være fondsmidler. Rundbuehallen er et unikt og stort eventsted her i Svendborg, og vi ser mange værdier og muligheder for den gamle værftshal.
At arrangere SVEND Filmdage 2023 har som altid været en fantastisk opgave, og det er en stor glæde at se, hvordan arrangementet bringer vores by tættere sammen. Som året nærmer sig sin afslutning, glæder vi os desuden over at kunne gå på juleferie med et nyt Turistmagasin for Det Sydfynske Øhav, netop sendt i trykken.

Et blik ind i 2024

I 2024 vil vi fortsætte med at styrke vores bæredygtighedsinitiativer og bygge videre på vores Green Tourism Organization-certificering. Vi ser også frem til store begivenheder som den maritime internationale konference EMD, European Maritime Day, som i maj bliver afholdt i Svendborg. Her kan vi bl.a. se frem til ca. 1500 internationale deltagere, som er erhvervsfolk, forskere og politikere.

I 2024 skal vi allesammen også fejre en ganske særlig fødselar. Det er naturligvis M/S Helge, der bliver 100 år, og det håber vi, at hele byen vil være med til at fejre.

Og så er der selvfølgelig store events som Gran Fondo, Geoparkdage, SVEND Filmdage, Kulinarisk Fødevaremarked – og vi kunne sådan set blive ved – som vi også ser frem til med stor glæde.

Disse begivenheder vil uden tvivl danne rammen om endnu et år fyldt med fællesskab og unikke øjeblikke.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et strålende nytår. Tak for et fantastisk 2023!