Genoptager succes: SVEND – Hele Danmarks Filmpris vender tilbage til Torvet i Svendborg

Alle SVEND Filmdages arrangementer, herunder den afsluttende prisuddeling, der var planlagt til at afholdes i Krøyers Have flyttes nu til Torvet.

SVEND – Hele Danmarks Filmpris har historisk set næsten været synonymt med Torvet i Svendborg, men sidste år rykkede aktiviteterne til Krøyers Have.

Nu rykker den store filmfejring for alle publikummer og hele filmbranchen, SVEND Prisen anno 2023, så tilbage.

Det skyldes, at juli- og start-august-vejret har været ekstraordinært regnfuldt, så det ikke er muligt at anvende Krøyers Have til det tilsigtede formål.

“Vi har masser af erfaring fra de tidligere år med at afholde SVEND Prisen på Torvet, så vi vender egentlig bare ”tilbage til rødderne”, lyder det fra Nadja Larsen, EA og projektleder i SvendborgEvent, som er SVEND Filmdages sekretariat og står bag planlægning og afviklingen af SVEND Filmdage.

Øvrige Filmdage-arrangementer rykkes også til Torvet
Når SVEND Filmdagene løber af stablen fra den 25.-30. august vil der være en række andre arrangementer, blandt andet det populære arrangement Børnelørdag samt de mange open air-visninger, som skulle have været afholdt i Krøyers Haves grønne omgivelser, men som ligeledes rykkes til Torvet.

“Når man arbejder med udendørs arrangementer er vejret altid den store ubekendte. Vi har taget det som en kreativ udfordring her i SvendborgEvent, og vi er sikre på, at det nok skal lykkes at skabe den hyggelige stemning, som vi kender fra Krøyers Have”, siger Nadja Larsen.

Sidste år blev SVEND Filmdage-aktiviteterne og det afsluttende prisshow flyttet til Krøyers Have på grund af den nybyggede legeplads på Torvet, men medarbejderne i SvendborgEvent er på grund af den uventede omstændighed gået i tænkeboks og har udtænkt en ny plan for alle arrangementerne.

SVEND Filmdage tiltrækker kendte profiler
“Vi leger med at skabe nogle grønne områder, som vil fremkalde en let oase-følelse, som vi kender fra Krøyers Have. Vi løfter sløret for, hvordan det ser ud, når filmdagene starter den 25. august. Vi tager det overordnet set med ro, og glæder os enormt meget over, at Svendborg endnu engang kan danne ramme om nogle spændende og inspirerende arrangementer, lige så vel som vi har formået at tiltrække en række anerkendte profiler fra filmens verden under alle Filmdagene”, siger Nadja Larsen.

Under SVEND Filmdage 2023 kan man blandt andet opleve talks med hædersgæst Susanne Bier og navne som Sofie Torp & Thomas Hwan, der vil fortælle om deres arbejde med filmen ”Meter i sekundet.” Lige så vel som der bliver afholdt en lang række open air-arrangementer, Danmarks eneste Fly In Bio samt en spektakulær, improviseret ”live-reading” af Susanne Biers filmklassiker ”Den eneste ene” med en række kendte, danske skuespillere – og meget, meget mere!

 

Foto: Tom Andreasen