Nyheder fra Svendborgs eventkontor – juni

Her hos SvendborgEvent kan vi virkelig mærke, at sommeren er kommet for at blive. Der er travlt på kontoret, og det er helt fantastisk!

Byens besøgende fylder turistbutikken op, det summer af liv i byen og weekendens program, der begynder med stor Sanks Hans-fejring på havnen, og fortsætter lørdag og søndag med Kulinarisk Fødevaremarked og Svendborg Jazzfestival er et fantastisk billede på, at Svendborg har masser af kultur at byde på.

Læs med i nyhedsbrevet herunder, og få indblik i, hvad der rører sig på kontoret i denne måned.

De bedste sommerhilsner,

Anja Mia Haas, Eventchef

Sankt Hans aften – musik på hele havnen

I morgen aften afholdes der Sankt Hans på Svendborg Havn. Vi har sammen med Kammerateriet sørget for gademusik rundt omkring på havnen, og aftenens program byder derudover på mad, Midsommer-sang, båltale og efterfølgende dansefest.

Selvom det i år bliver uden bål, er der lagt op til en fantastisk aften, hvor hele byen samles på havnen. En tradition, vi ser frem til at være med til år efter år!

Læs mere om Sankt Hans på Havnen her

 

Donation til varmepumper i Rundbuehallen

Vi har modtaget en betydelig donation fra SEAF-fonden på 100.000 kr., hvilket har betydet, at der nu er opsat varmepumper i Rundbuehallen. Det er første skridt til at kunne hæve den rå værftshals grundtemperatur, og hjælpe til at udvide sæsonen for afholdelse af arrangementer.

Vi har med andre fondsmidler fra Fonden for Fynske Bank også investeret i akustiklofter i hallen, og vi har hos SvendborgEvent store ønsker og planer for Rundbuehallen: Vi arbejder hårdt på, at Rundbuehallen bliver et unikt centrum for landets store begivenheder og konferencer.

Læs mere om donationen her

 

VisitSvendborg er nu officielt Green Key certificeret

Vi teasede for det i sidste nyhedsbrev, og nu er det så officielt: VisitSvendborg, som ligger under SvendborgEvent, er som det første fynske turistkontor godkendt som Green Tourism Organization.

Certificeringen er en anerkendelse af vores bestræbelser på at implementere bæredygtige praksisser og fremme miljøbevidstheden, og vi håber på – og arbejder fortsat intensivt med – at kunne inspirere endnu flere af Svendborgs turismeaktører til at følge trop, og hoppe med på den bæredygtige agenda.

Læs mere om certificeringen her

 

SVEND Filmdage: Årets Hædersgæst


Foto: Miklos Szabo

Det er med stor glæde, at vi i dag kan afsløre, at dette års hædersgæst under SVEND Filmdage er ingen ringere end Susanne Bier! Vi er meget stolte af at kunne annoncere, at hun vil modtage Hædersprisen ved dette års SVEND Prisen 2023.

Susanne Bier er en af de mest anerkendte og talentfulde filmskabere i vores tid. Med sine mange film har Susanne Bier formået at skabe intense og rørende historier, der både fænger publikum og vækker refleksion. Hendes evne til at portrættere komplekse karakterer og formidle dybde gennem filmmediet er enestående.

Programmet offentliggøres løbende – følg med her

 

Sommer i Svendborg og Fyn Rundt 2023

I morgen starter skolernes sommerferie, og juli bliver som sædvanlig en travl måned med besøgende i byen. Vi forventer en strøm af turister og sommergæster, der besøger Svendborg for det mangfoldige kulturliv, den idylliske natur og det charmerende, maritime havnemiljø, og vi står klar til at byde alle velkommen til et solrigt og uforglemmeligt sommerophold.

Vi er i gang med planlægningen af kapsejladsen ’Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe’, som slutter i Svendborg d. 28. juli. Der bliver lagt et stort program for dagen med boder og musik, der sammen med synet af de smukke træskibe, der sejler ind gennem sundet og lægger til ved havnen, vil skabe en mindeværdig dag med fejring af vores maritime kulturarv.

Følg med i sommerens arrangementer på vores Facebook