Indlæser Events
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

All Events

Christian Søgaard Trio – Svendborg Sommermusik

15 juli 2022 @ 15:00 - 17:00
Viser og sange af Pernille Plaetner og Rune T. Kidde, svøbt i livsglad musik fra de tre spillemænd Morten Nordal guitar, Jens Holgersen kontrabas og Christian sang og harmonika.
I september 2020 udkom Christian Søgaard Trios seneste album, ’Glimtet i øjet’ med tekster af Pernille Plaetner og musik af Christian Søgaard. Albummet er en skøn blanding af poetiske sange om naturen, sanselige og skæve sange om dig og mig, sange der maner til eftertænksomhed og sange, der med et glimt i øjet kommenterer, på emner der optager os alle sammen. Teksterne fortæller de små og store historier, og musikken bærer dem helt derind, hvor lytteren kommer til at trække på smilebåndet – sommetider vemodigt.
Pernille Plaetner og Christian Søgaard står på skuldrene af et andet makkerpar i dansk musikliv. Benny Andersen og Povl Dissing. Pernille havde begge inden over, i projektet ”Ninas Sange”. Christian spillede i 12 år harmonika i Povl Dissing Trio og medvirker på flere af Benny Andersen og Povl Dissings albums. Inspirationen herfra er ganske tydelig i både ord og i det musikalske udtryk.
Rune T. Kidde og Pernille Plaetner kan begge noget med ord, så man stopper op og lytter. Rune T Kidde nåede inden sin alt for tidlige død i oktober 2013, at skrive over 100 bøger og tegneserier, der nåede ud til et kæmpe publikum. Der er derimod ikke så mange, der kender sangskriveren Rune T Kidde. Ham møder man her. Hans gode humør og ordekvilibrisme rummer meget vid og mange vittige kommentarer til det samfund vi lever i. Rune T Kidde har også forsynet trioen med en stribe sjove tekster til gamle jazz-evergreens.
Christian Søgaard rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. Både der og i DK har han siden akkompagneret mange store kunstnere. I en årrække var han kapelmester for Rasmus Lyberth. Et højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.
Morten Nordal er trioens dragende guitarist, hvis utrolige overskud af idéer og påhit spontant triller ud af begge ærmer og ustandselig rammer publikum et blødt sted lang inde. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og har spillet og indspillet med bl.a. Habadekuk og Tip Toe Big Band m.m.m.
Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens solide og særdeles velswingende bund. Han har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik.
Fælles for dem er det nærvær, de viser både hinanden og publikum, når de står på scenen. Et nærvær der brænder igennem, helt ned til de bagerste rækker, hvad enten trioen befinder sig på et lille intimt spillested eller i en koncertsal.

Sted

Lille Torv
Torvet 4
Svendborg, 5700 Denmark
+ Google Maps