Nyhedsbrev: Tak for et fantastisk 2021-år!

Sikke et år!

Fra en start med et Corona-nedlukket Svendborg og Danmark til en sommer, hvor Svendborg tre sommermåneder i streg toppede som byen på Fyn med flest gæsteovernatninger. 2021 har budt på ekstremer og krævet en del omstillingsparathed, som det fint hedder.

Året har budt på rekorder og udvidelser på holdet hos Svendborg Event, som året igennem har spillet en aktiv rolle for både erhvervsliv, kommune og ikke mindst byens gæster via et aktivt, imødekommende og bemandet turistkontor og et væld af events der har favnet alt fra nørdet niche kultur til store publikumsbaskere

2022 er nu skudt i gang, og vi er i fuld gang med at gøre klar til et nyt år med mange nye spændende oplevelser. Heriblandt DGI Landsstævnet som vi nok er mange der ser frem til.

Hos SvendborgEvent varetager vi en række sekretariatsfunktioner for ‘kanaler’, der hører under det samlede brandhus. Læs en kort gennemgang af året der gik for de seks forskellige ‘kanaler’ herunder.

SvendborgEvent

SvendborgEvent har igen i år været både udvikler og afvikler på en række forskellige events, der alle er med til at brande Svendborg både lokalt, regionalt og nationalt.

Indsatsen har ført til massiv omtale af Svendborg og SVEND i både lokale og nationale medier. I den løbende udvikling, support og eksponering af events i Svendborg har vi haft et fokus på at vise og understøtte den kulturelle alsidighed, Svendborg gerne vil være kendt for.

Visit Svendborg

2021’s turistmagasin om Det Sydfynske Øhav blev det hidtil flotteste og mest gennemførte, som også høstede stor ros og opmærksomhed hos både lokale interessenter og nationale aktører inden for bladpublikation.

Magasinet har prydet alle landets turistkontorer- og informationer fordelt på over 200 steder i hele Danmark, og har tjent til formål at turister i øget omfang begynder at opleve Sydfyn som en sammenhængende attraktiv destination.

Taget i betragtning af, at hele 2021’s Q1 har været præget af nedlukning, så er årets status på gæsteovernatninger meget tilfredsstillende. Svendborg gik ud af 2021 med næsten 535.000 overnatninger. Det giver en stigning på ca. 12% målt op imod overnatningstal for 2020.

Shopping Svendborg

Shopping Svendborg har igen i 2021 markeret sig som en stærk og uundværlig aktør i Svendborgs handelsliv.

Shopping Svendborg blev bl.a. bedt om at administrere Kvicklys “Gode naboer”-kampagne i forbindelse med genoplukningen i foråret og Svendborg Kommunes bidrag til Søndagsåbent og sommeraktiviteter.

Shopping Svendborg har desuden været spydspids til formidling og håndtering af alle coronarelaterede handlinger hen over året. Der har været en del. Men det har ladet sig gøre, og Shopping Svendborg havde i 2021 oven i købet haft en stigning i medlemmer.

Gaveportalen Svendborggaver.dk og årets julebelysning har begge været succeser. De mange erhvervsdrivende har vist stor solidaritet og støttet julebelysningen, ligesom mange har givet deres medarbejdere gaver fra svendborggaver.

Svendborg Bycenter

2021 blev første år med fuld markedsføringsdrift af Svendborg Bycenter. Udvikling og afvikling af markedsføringsinitiativer er blevet gennemført hen over året som planlagt. Alt fra musikanter til pop-up kaffebar og ny digital spilinstallation på gulvet er dukket op hen over året.

Nye store infoskærme med friskskabt indhold om byen er blevet installeret. Og forslag om renovering og opgradering af look & feel i fællesarealerne er blevet godkendt.

Fokus er naturligvis på at anvende lokale designere, producenter og entreprenører i renoverings- og opgraderingsprojektet.

Maritimt Center Danmark

2021 har været et særdeles succesfuldt år for Dansk Maritim Center. Faktisk er der tale om det bedste år for chartersejladser målt på omsætning. Til gengæld har pakhuset været ude af drift stort set hele året grundet renovering.

Fyn Rundt kom til Svendborg igen og skabte dage med stor interesse for de bevaringsværdige skibe langs molerne i Svendborg og i de lokale medier. Det traditionsrige Æbleræs blev igen i 2021 gennemført op til efterårsferien.

Medlemsskaren af skibe er desuden vokset i 2021, baseret på anbefalinger af andre skippere i netværket. I år blev der igen lavet et DR-sommertogt på ARON med en stribe af Danmarks mest populære musikere.

I løbet af året har Svendborg haft besøg af nogle af landets mest kendte og historiske skibe. Kongeskibet, Georg Stage og flere udenlandske skibe i de store klasser.

SVEND

SVEND – Hele Danmarks Filmpris bød på skønne dage og en formidabel prisfest sidst i August. Aldrig før har SVEND opnået så stor medieomtale som i 2021. Både DR1 og TV2 Nyhederne sendte live fra Svendborg og samtlige store ugeblade var med.

Årets hædersgæst Birthe Neumann har gennem sin karriere gæstet Svendborg mange gange med både filmoptagelser og teateropsætninger. Så glæden var stor, da hun blev hyldet som hele Svendborgs hædersgæst på et propfyldt torv med Martin Brygmann som veloplagt konferencier og Andreas Odbjerg som den musikalske wing-man.

Filmdagene bød på inspirerende talks med Birthe Neumann og flere førende filmfolk om emner, der cirklede om årets tema: Dogme. Årets SVEND tog afsæt i den fantastiske bølge af dogmefilm der skød i gang i 1995 med blandt andre Thomas Vinterberg, som stod bag Festen. Vinterberg løb også i år med SVEND-prisen for årets film med Druk