Indlæser Events
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

All Events

Suppens Dag

februar 24

24. februar er det højst sandsynligt koldt og blæsende udenfor. Men indenfor i Rundbuehallen på Frederiksø kommer det til at dampe og dufte fra de mange suppegryder, når Kulinarisk Sydfyn traditionen tro holder Suppens Dag.

Det er dagen, hvor restauratører fra Svendborg og omegn er samlet til en dyst om, hvem der laver årets bedste suppe. Reglerne er enkle: Alle gæster får udleveret en suppeske, som de skal bruge på turen rundt til alle restauratørerne.

Hvert sted får de udleveret en lille skål suppe, og når de har smagt sig igennem alle supperne, lægger de suppeskeen i opvaskebaljen hos den restauratør, som de synes laver den bedste suppe.

Sidst på dagen tælles alle skeerne op, så vinderen af den eftertragtede Suppesten kan kåres. Derudover bliver der også fundet en vinder af Chefs Choice: Prisen, som kokkene selv uddeler til den suppe, som de synes er bedst ud fra et fagligt og håndværksmæssigt synspunkt.

I løbet af dagen går kokkene derfor rundt og tjekker hinandens supper ud, driller hinanden i al venskabelighed og afleverer til sidst stemmerne i en lukket konvolut. De må naturligvis ikke stemme på sig selv, og vinderen får en flot suppeterrin med hjem.

En sten som præmie?
Idéen om Suppestenen er hentet fra eventyret om tiggeren, der går fra landsby til landsby med en sten og bilder folk ind, at han kan koge en dejlig suppe på den. Hvis altså bare de liiiige hjælper ham ved at komme et enkelt løg, et par kartofler og måske en lille smule kød i gryden.

Detaljer

Dato:
februar 24
Hjemmeside:
https://kulinarisksydfyn.dk/

Sted

Rundbuehallen
Frederiksøen 2
Svendborg, 5700
+ Google Maps