I Svendborg Kommune er der flere steder, hvor i kan afholde arrangementer. Læs om flere af stederne herunder og læs om hvordan i søger om tilladelse.
Ved flere lejligheder skal Fyns Politi også underrettes, det er derfor vigtigt at være i god tid, da behandlingstiden oftest er nogle uger.

Svendborg Kommune ejer de fleste af byens offentlige arealer. I Svendborg skal man søge om tilladelse til at låne arealer og pladser. Behandlingstiden på en ansøgning er op til 14 dage. Mange pladser er ofte reserveret langt ud i fremtiden, det kan være af tivoli, cirkus eller andre små og større arrangementer.

Derudover skal I også ansøge Fyns Politi om lov til at afholde arrangementer i Svendborg Kommune. Hertil skal i også påregne nogle ugers behandlings tid.

Arrangementer skal typisk være åbne for offentligheden (evt. mod billetbetaling) og af almen interesse for offentligheden. Veje og pladser udlånes ikke til private arrangementer. Udlån af pladser vil ofte være forbundet med en lejebetaling og afregning af strøm og vand.

Der er flere grønne områder som ofte bliver brugt til arrangementer. De mest populære områder er Krøyers Have, som ligger lige midt i byen og Christiansminde, som er en af de populære strande i Svendborg. I Christiansminde bliver der hvert år afholdt Cirkus.

Begge steder er det muligt at tilgå strøm, kontakt en lokal elektriker for at få koblet strøm på.

Derudover er det også muligt at leje de grønne områder og P-plads ved SG-Huset samt det grønne område overfor Naturama.

For brug af områderne skal man søge om tilladelse hos Svendborg Kommune via deres selvbetjening Virk.

Torvet er et samlingssted i Svendborg og bruges til mange store og små arrangementer i løbet af året. Der har blandt andet været Kulinarisk Sydfyn, SVEND – Hele Danmarks Filmpris, Gammel Torvedag, Juletræstænding og meget mere.

På Torvet er det muligt at få koblet mere strøm på, få slukket springvandet, lade toiletterne være længere åbent. Dog vil der være en udgift på alt dette. Kontakt SvendborgEvent på 30185842, for at høre nærmere omkring mulighederne.
der vil også forekomme en udgift hvis i ønsker at flytte rundt på bænkene, der står på Torvet.

For brug af Tovet skal der søges tilladelse fra kommunen via virk.

Rundbuehallen er en del af de gamle værfthaller, der er placeret mellem Kammerateriet og Museum for Lystsejlads. Hallen fremstår som et meget rustikt, råt, uopvarmet og højloftet rum. Der er lys, vand og strøm tilgængeligt, og i 2020 blev der etableret nye toiletter inde i Rundbuehallen.

Det er SvendborgEvent som står for udlejningen af Rundbuehallen, du kan læse mere om hallen og lejebetingelserne på hjemmesiden locationsvendborg.dk.

Området omkring Rundbuehallen kan i visse tilfælde også inddrages til events, denne tegning viser inddelingen af de forskellige områder og hvordan de må bruges.

Slå portene op i Det martime pakhus, og nyd udsigten udover vandet, mens bølgerne slår mod kajen. Pakhuset har en unik autentisk og maritim atmosfære med rå træsøljer, massive bjælker, tovværk og meget mere. Der er ikke meget andet at sige, end at stedet skal opleves!

Det maritime pakhus er bygget i 1873, hvorefter det nænsomt er renoveret, så det er tro mod dets oprindelse. Det er udstyret med moderne faciliteter, således at der er mulighed for at tilkoble internet og projektor samt scene, lys og lyd.

Pakhuset kan rumme op til 150 gæster. Derfor kan pakhuset danne den helt særlige og stemningsfulde ramme om din næste konference, marked, workshop, firmafest, kundearrangement, fødselsdag, konfirmation eller bryllup.

For mere information omkring udlejning se mere på locationsvendborg.dk

Hvis arrangementet skal afholdes på Svendborg Havn kan Havnemester Christian Steffensen kontaktes direkte. Svendborg Havn udlejer arealer til en takst, som vedtages politisk hvert år.

Svendborg Havn kan kontaktes på tlf: 62 23 30 80

Som arrangør er du fortsat selv ansvarlig for de nødvendige tilladelser til dit arrangement.