Indlæser Events
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

All Events

Klimauge i Svendborg

21 september 2020 - 27 september 2020

Få hjælp til at skrotte oliefyret.

Hvordan kan virksomheder udvikle sig mere bæredygtigt?

Hvad er FN’s verdensmål?

Hvad sker der med vores affald?

Få tips og tricks til at reparere i stedet for at smide ud.

Fokus på klimaet gennem litteratur, klimaquiz og deling af klima- og energitips.

Følg den orange streg gennem byens Cittaslowbutikker.

 

Sideløbende med klimaugen afholder Bæredygtighed og Modstandsdygtighed Festival en række arrangementer

Årets klimauge står for døren. I hele uge 39 indbyder Svendborg Kommune til en række aktiviteter i samarbejde med forskellige aktører.

Miljø- og Naturudvalgets formand, Bruno Hansen glæder sig over dette års klimauge:

  • Svendborg Kommune har fokus på klima og bæredygtighed. Vi har i 2019 revideret vores Klima- og Energipolitik og opsat nogle ret ambitiøse målsætninger for klimaet. Vi har udarbejdet en handlingsplan som årligt sikrer, at vi når vores mål. Hvis vi skal nå i mål, er vi nødt til at løfte i samlet flok, siger Bruno Hansen.
  • Det er derfor dejligt at se, at borgere og virksomheder støtter op om den bæredygtige dagsorden. Vi skal alle til at agere mere bæredygtigt!

Igen i år har en lang række samarbejdspartnere ydet en stor indsats i forbindelse med Klimaugen. Det er bl.a. Svendborg Bibliotek, GO2Green, SEF Energi, Vand & Affald, Svendborg Forsamlingshus m.fl.

Flere af klimaugens arrangementer er gratis.

Hele ugen stiller Svendborg Bibliotek skarpt på klimaet – du kan gå på opdagelse i klimalitteraturen, teste din viden i klimaquizzen og dele dine bedste klima- og energitips. Alle kantinerne i Svendborg Kommunes administration serverer klimavenlig mad med masser af danske grøntsager og fisk for kommunens ansatte.

I løbet af ugen kan boligejere blive klogere på udskiftning af deres oliefyr samt hvilken varmekilde der passer til deres hus.

Virksomheder kan få inspiration til, hvordan de kan udvikle deres virksomhed i en mere bæredygtig retning.

I Sundhøj Energihus kan borgere høre spændende oplæg om FN’s verdensmål. Hvad er historien bag verdensmålene? Hvad kan de bruges til? Og hvilken betydning har det for os?

Besøg reperationscaféen i Svendborg Forsamlingshus. Få inspiration og hjælp af caféens medlemmer til at reparere i stedet for at smide ud. Giv dit tøj nyt liv, så du kan bruge det endnu længere.

Følg Cittaslows orange streg gennem byen og besøg Cittaslowbutikker, som byder på forskellige sanselige oplevelser. Flere af butikkerne stiller boder ud på gaden, hvor du kan smage, føle eller følge kreative processer.

Hele programmet for Klimaugen kan ses på Svendborg Kommunes hjemmeside: www.svendborg.dk/klimauge.

Detaljer

Start:
21 september 2020
Slut:
27 september 2020
Hjemmeside:
www.svendborg.dk/klimauge