Æbleræs på Havnen i Svendborg
Vi har hverken forsølvede eller rynkede æbler med til dette års æbleræs på trods af, at det den 12. oktober er sølvbryllupsdatoen for afholdelse af æbleræs på Havnen i Svendborg. En tradition, som mange i Svendborg elsker og hvor det nu er de børn, der for 25 års siden var med deres forældre, som møder op med egne børn til nogle hyggelige timer på havnekajen og omkring det hyggelige Maritime Pakhus.
Vi glæder os til for 25. gang at skyde efterårsferien i gang med det populære æbleræs, hvor gamle  træskibe, tungt lastet med solmodne æbler fra Troense,  fra morgenstunden lægger til ved Træskibsbroen i Svendborg, og så længe der er æbler om bord, sælges disse over skibssiderne.
På kajen ved det Gule Pakhus bliver der presset og solgt æblemost, og omkring Maritimt Centers Pakhus er der masser af boder med produkter fra øerne.
Indenfor i pakhuset hygger vi. Her er er masser af god stemning, musik og mulighed for at købe Hotel Ærøs frisklavede æbleflæsk, som kan nydes med en øl eller vand, eller man kan sætte sig og hygge med en kop kaffe og et stykke kage.

Alt i alt bliver det en dejlig dag og en hyggelig optakt til weekenden og den efterfølgende efterårsferie, så kig ned til os på havnen. Vi holder åbent fra kl. 9.00 til 15.00.

Tåsinge Æblefestival
Også på Tåsinge står efterårsferien i æblernes tegn. Fra 11. til 20. oktober inviterer Tåsinge Turistinformation til Æble Festival med mulighed for Pluk-selv-æbler for hele familien,
Lørdag den 12. oktober kan man kl.8.00 opleve, at de gamle træskibe afsejler fra Troense Havn mod Svendborg for at losse frugt ved træskibsbroen hvorfra den sælges i løbet af dagen. Har man lyst, kan man lave aftale med skipperne om at sejle en tur med til Svendborg.
Ugen igennem vil der være  Æblekagekonkurrence, Byvandringer og besøg i gamle frugthaver.Følg med i de mange æbleaktiviteter for ugen på www.visittaasinge.dk